Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Mi történne, ha egy hétig nem mosnád le a sminked?

20230123_190338_0000.jpg

 

Ha egy hétig nem mosnád le a sminked, olyan lenne, mintha beléptél volna egy titkos és láthatatlan csoportba, ahol az arcápolás nyílt titkai elvannak rejtve. Manapság már köztudott tény, hogy a sminket lemosni kötelező, és nem létezhet smink esti lemosás nélkül, és igen a valóságban egy hét le nem mosott sminknek komoly következményei lehetnek. Perdi Angéla vagyok, kozmetikus, és a mai blogcikkemben, be fogom mutatni ezeket a következményeket.

Szépség elleni hadjárat

A smink alatt kialakuló szárazság, a bőrpír és az aknék csak néhány tulajdonság, amit az elhanyagolt sminklemosás okoz. Ez mögött eltömődött pórusok keletkeznek, meggátolod a bőröd egészséges légzését. Ez idő alatt elkezdenek felszívódni és lebomlani a sminkben található összetevők, és elfertőződnek a baktériumok az arcodon.

Le nem mosott szempillaspirál

A szem körül piros gyulladt rész lesz látható és érezhető, ez mellett fokozott könnytermelés és szemfehérje pirosság fog jelentkezni, amivel orvoshoz kell fordulnod. Igen ezt okozza, a fennhagyott szempillaspirál, és nem is kell elteljen egy hét, hogy ezek a tünetek jelentkezzenek. Fontos megjegyezni még, hogy ezek akkor is előfordulhatnak, ha a spirálód lejárt, kiszáradt, vagy veled együtt más is használja.

A megoldás: mosd le, minden este

A sminket tiszta csapvíz nem fogja eltávolítani, ezért szükséges micellás vizet, vagy más arclemosót használni, amit mindig öblítsünk le vízzel, mivel a fennhagyott arclemosó kiszárítja, irritálja a bőrt.

A sminked legyen olyan, mint egy vakáció, izgalmas és fényes, de, ha este eljön a búcsú, akkor ne legyünk lusták lemosni. Ahogyan az arcodat segíti regenerálni a lemosás, és akkor másnap frissen, ragyogva kezdheted a napot. 

Elérhetőségek: Facebook, Instagram 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr3318025614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása