Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

5 szabály, amiért hálás lesz a bőröd, te betartod?

 

 Van aki úgy tekint az arcbőrére, mint egy kihívás, amit a lehető legprecízebben kell véghez vinni, néhányan rutinként, egyesek pedig azóta is azon gondolkodnak, hogy mi is a különbség a fényvédő és a naptej között.:) 

Megpróbáltam öt alpontba sűríteni öt alapszabályt, hogy kiigazítást adjon, ha kezdő vagy a saját arcápolásodban. 

2017's Top Skincare Trends - Radiance Skincare & Laser Medspa - Wheaton, ILAz illusztráció forrása.

 

1. Megfelelő tisztítás

Sok szó esik erről, de mivel ez mindennek az alapja, így biztosnak kell lenned benne, hogy megfelelő az arctisztításod. Az arctisztításnak egyértelműen az alapja a víz, és ezek után következnek a termékek. Bármilyen arctisztítót is használsz, fontos, hogy nyomtalanul távolítsd el az arcodról. Ha nincs rajtad smink nem szükség micellás vízzel arcot tisztítani, de egy bőrtípusodnak megfelelő arctisztító folyadék, vagy gél ajánlott.

 

2. Védelem

Védelem a napsugárzástól, a kiszáradástól, vagy a kettőt az egyben. Az UV védelem elengedhetetlen borús időben is, ha pedig nincs szuperképességű arcbőröd, akkor szinte biztos, hogy télen, vagy szeles időben szárazabb a megszokottnál. Ez még akkor is lehet, ha zsíros a bőröd. Ha pluszban szeretnél még egy kis alapot, egy esti nyugtató krém is segít, természetesen a bőrtípusodnak megfelelő.

 

3. Megfelelő termékek

Szó esett már a bőrtípusodnak megfelelő termékekről, ezeket is tartsd szem előtt, de azt is, hogy, ha például száraz bőröd van, akkor ne vigyél fel mattitó alapozót, vagy véletlenül se kezdj bele otthoni hámlasztásba megfelelő hidratáló nélkül. Járj utána ezeknek, vagy kövesd és olvasd el az előző cikkeimet. 

 

4. Étrend és víz

Ha fennál az allergia vagy intollarencia eshetősége valamilyen összetevőre, ajánlott utánajárni, és ezeknek minimálisra csökkenteni a fogyasztását. A megfelelő víz mennyiségre szükség van a hidratáláshoz, és testünk normál működéséhez. Nasit, üdítőitalokat pedig mértékkel ajánlott fogyasztani. 

 

5. Életkorhoz kötni

Talán régen elég volt vízzel lemosni az arcod 3 óra alvás után, és nyoma sem volt semminek. A megelőzés a fontos, és a bőrápolás nem pár napos folyamat, így a kor előrehaladtával ajánlott bővíteni a rutinod anti-aging termékekkel is. 

 

Köszönöm, hogy elolvastad. Ne felejts el követni Facebookon is.

20230123_190338_0000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr5918215645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása