Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

5 hiba, amit soha ne kövess el a bőröd ellen

 

Akármennyire is próbálunk figyelni a bőrünk védelmére. Sajnos becsúsznak akaratlan hibák amiket elkövetünk. Ezek nem jelentenek nagy mértékű problémát, de, ha valamiről nem tudod, hogy káros a bőrödnek, és akár mindennap elköveted annak hosszútávon lesznek következményei. Legtöbbször ezek a dolgok lehetnek apróságok, amiket észre sem veszünk. 

Who Do You See When You Look in the Mirror? A Boomer's Guide to Loving Your  Face | Sixty and Me

1. Hunyorítasz 

 Lehet, hogy jobban érzed magad a szemüveged nélkül, de a folyamatos észrevétlen hunyorgás mikróráncokat később mélyebb ráncokat okoz. Ugyanez a helyzet nyáron is, ha nem viselsz napszemüveget, és talán észre sem veszed de rászoksz a hunyorgó mimikára. Ha nem szereted a napszemüveget ajánlott kalapot viselni. 

2. Ha borús az idő, vagy sminkelsz nem raksz fényvédőt

Jártál már úgy, hogy azt hitted egész nap felhős lesz az ég, de délutánra már javában sütött a Nap? Fontos tudni, hogy a fényvédőt borús időben is kell használni, hiszen akármilyen bőrápolási rutinod lehet, ha a napsugarak károsították a sejtjeidet azon csak javítani lehet, helyrehozni nem. Ez a helyzet a sminkkel is, az alapozó nem fog megvédeni az UV sugárzástól. Az UV sugárzás egyben öregíti is a bőrt, de a pattanásos foltokat is felerősíti. 

3. Nem figyelsz a sminktermékeidre

 Alapozó, púder választáskor is figyelj arra, hogy a bőrtípusodnak megfelelő terméket válassz, ha pedig érzékeny bőrű vagy, akkor direkt erre a célra kifejlesztett termékeket. A lejárati időt is figyelembe kell venni, és a helyes tárolást is, hiszen, ha nyitva vagy nem zárt helyen tartod, akkor hamar elromlanak és használhatatlanná sőt veszélyessé válnak.

4. Nem veszed észre a tested figyelmeztetéseit

 Ilyen lehet a testeden lévő bőr szárazsága, ha hámlik, ekcéma is jelentkezik érdemes felkeresni egy endokrinológust, mivel pajzsmirigy probléma is fennállhat. Ugyanakkor a súlyosabb tünetek esetén, ha érzed, hogy valami nincs rendben, gyakori puffadás, kontrolállhatatlan hízás is hormonproblémákra utalhat. Ilyen esetben fordulj orvoshoz.

5.Haragszol a bőrödre

 Viccesen hangzik, de az igazság még sem az. Amikor megjelenik egy pattanásod és mérgesen elkezded nyomkodni, vagy feladod a bőrápolási rutinod túl korán mert úgy sem ér semmit. Csökken az önbizalmad, mert nincs eredménye a termékeknek, és abbahagyod. 

 

Ahogy mondani szokták az ördög a részletekben rejlik. Ha tudatosan és figyelmet fordítasz ezekre, és más apróságokra is, azok szépen lassan beépülnek a rutinodba, és észrevétlenül fogsz úgy figyelmet fordítani a bőrödre, hogy nem lesz az megterhelő. 

Köszönöm, hogy elolvastad.

20230123_190338_0000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr1718216679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása