Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Ezért lesznek pattanásaid a stressztől, neked vannak?
Így vedd észre, hogyha a stressz miatt vannak pattanásaid

Nagyon szerencsések azok az emberek, akik elmondhatják magukról, hogy soha nem volt egyetlen pattanásuk sem, sajnos többségünk nem ebbe a csoportba tartozik. 

stresszakne.jpg

Az első dolog azonban az, hogy megbizonyosodj róla, hogy a pattanásaid a stressztől vannak.

Ha nő vagy, és havonta rendszeresen az arcod ugyanazon a részein jelennek meg pattanásaid, akkor valószínű, hogy a ciklusod miatt van és nem a stressz miatt. A stressz miatt kialakult pattanások jellemzően felnőttkorban jelentkeznek  időszakosan, de összefügg a ciklussal. Ezért figyelni kell, hogy mindig jelentkeznek-e pattanások, vagy, csak stresszes időben. 

Sajnos a felnőttkori pattanások nagy részének az okai, ha ki zárhatunk minden hormonális betegséget, akkor a stresszre vezethető vissza. 

 

Tehát miért is lesznek pattanásaid stresszes időszakban?

Jellemzően azok az emberek lesznek pattanásosak, akik fiatalkorukban pattanások miatt küszködtek, hajlamosak voltak rá. De vannak olyan emberek is, akik nagyon ritkán tapasztaltak pattanásokat, de 30-40 éves koruk után gyakran tapasztalnak, itt megemlíteném, hogy, ha fennál, hogy valamilyen betegség jeleként tapasztalod ezeket, akkor fordulj orvoshoz.

Röviden összefoglalva stressz hatására megváltozik a hormonszint, ezért fokozottan fog zsírosodni a bőr. A pórusok a szokásos arcápolási rutin mellett eltömődnek és megjelennek a pattanások. 

Ugyanakkor a stressz alapú pattanások nem csak az arcon, hanem a mellkason és háton is megjelenhetnek.

Ezek a pattanások is ugyanúgy kezelhetőek

Mivel a stresszes pattanásoknak az okai a fokozott faggyútermelés, így ezt kell megpróbálni féken tartani, amennyire csak lehet a megfelelő termékekkel. 

A legegyszerűbb persze azt lehetne mondani, hogy hagyj fel a stresszel és megoldódnak de ez általában nem ilyen egyszerű. De a pattanásaid miatt próbálj meg ne stresszelni. 

Köszönöm, hogy elolvastad.

anfi.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr9818217367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása