Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Sminkecsetek, szivacsok, VESZÉLYES baktérium táptalajok

A cikk eredetileg a Goodlookdaily magazinban jelent meg: https://goodlookdaily.com/2024/01/06/sminkecsetek-szivacsok-veszelyes-bakterium-taptalaj/ 

Egy átlagos sminkszivacs több tízezer baktériumot tartalmazhat.

A sminkszivacsok és ecsetek, melyeket használat után nem szárítanak megfelelően, ideális környezetet biztosítanak a baktériumoknak.

A sminktermékek különféle olajokat és egyéb anyagokat tartalmaznak. Ezek az anyagok pluszban táptalajok a baktériumok számára.

Nem mellesleg a sminkszivacsot és az ecseteket szabadon hagyva felszedik a környezetben található port és szennyeződéseket.
Az Applied Microbiology Journal-ban megjelent tanulmányban Amreen Bashir, Ph.D., és Prof. Peter Lambert 467 szépségápolási termékminta elemzését végezte el.

A sminkszivacsoknál a legmagasabb volt a gombákkal való szennyezettség aránya, 56,96%-kal. A kutatók szerint ennek oka az, hogy az embereknek először nedvesíteniük kell ezeket a szivacsokat a smink felviteléhez.

Egy szivacsot egy hétig, de elég csak pár napot is használni folyamatosan, hogy hatalmas mennyiségű baktérium kerüljön fel a bőrre.

A bőr védekezőfunkcióját hosszútávon meghaladja ez a mennyiség, és a baktériumok, például a S. aureus vagy E. coli, amelyek a szivacsokon felhalmozódnak, komolyabb bőrfertőzéseket okozhatnak. Ezek fertőzésekhez, gennyes gyulladásokhoz vezethetnek, ami hosszabb kezelést igényelhet.

Most már nem olyan gyakori a sminkszivacsok használata, mint pár évvel ezelőtt volt felkapott. Én azt ajánlom, hogy amennyire lehet próbáljuk kerülni, vagy pedig minden használat után tisztítani, és tiszta helyen megszárítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr8618302741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása