Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

7 dolog, amit tudnod kell a fényvédő használatáról és a fényvédelemről | GOOD LOOK DAILY Magazin

Az UV-sugarak a bőrrel kapcsolatba lépve genetikai változásokat okozhatnak, elősegítve ezzel a bőr öregedését és növelve a bőrrák kockázatát.

A napvédelem nem csupán a szépségipar divatos terméke, hanem a bőrgyógyászok és tudományos kutatások által született megoldás a bőr védelmére, az UV-károsodás és a bőrrák megelőzésére.

 

1. Az alapozóban található SPF nem elég

A mennyiség, amit egy átlagos sminktermék tartalmaz alacsonyabb, mint amennyi szükséges lenne a megfelelő UV védelemhez.

Más termékekkel összekeverve, pedig csökkenti a hatását. Ha sminkelni szeretnél rá, akkor kapható olyan fényvédő is, ami primer-ként is funkcionál.

2. Nyáron nem elég a 30 SPF, télen igen

Minél erősebb az UV sugárzás, és minél többet vagy a napon a fényvédőnek a hatékonysága annak függvényében csökken. Télen is használhatsz 50-es faktort, de elég a 30 is.

3. UV-A ÉS UV-B ellen is védjen

Az UV-sugárzás két fő típusa, az UV-A és az UV-B. Az UV-A okozza a bőr öregedését, míg az UV-B felelős a napégésért. Egy megfelelő fényvédő mindkét típus ellen véd.

4. Ha vízhiányos a bőröd, akkor a fényvédő használata előtt hidratáld, hogy teljes legyen a hatás.

A vízhiányos bőr sérülékenyebb, és jobban ki van téve a környezeti veszélyeknek. Megfelelő bőrápolás mellett a fényvédelem is működik, de megfelelő fényvédelem nélkül eredménytelen a bőrápolás.

A cikk eredetileg a goodlookdaily.com oldalon jelent meg a GOOD LOOK DAILY Magazinban

5. A C vitamin növeli a hatékonyságát

A C-vitamin szérum antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és segít megvédeni a bőrt a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Az UV-sugárzás fokozza a szabadgyökök termelődését a bőrben, ami hozzájárul a nap okozta károkhoz és az öregedési folyamatokhoz.

A C-vitamin szérum alkalmazása ezeket a szabadgyököket neutralizálhatja, míg a fényvédő védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen.

6. A hatása attól is függ, hogy mennyit viszel fel

Ha az arcnak nem a teljes egészére jut a fényvédőből, akkor nem tudja megvédeni a bőrt. A megfelelő mennyiség egy fél teáskanál fényvédő az arcra.

7. A krém állagú fényvédők biztosabb hatást adnak, mint a spray formátumúak

A spray formában kapható fényvédők megfelelőek, ha sminket viselsz, vagy nem szeretnél az arcodhoz érni, amikor újból viszed fel a fényvédőt.

Az egyenletes eloszlatás miatt a krém alapú fényvédők hatékonyabbak, és biztosabb a hatásuk.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Ha hasznosnak találtad a cikket kövess Facebookon, és Instagram-on.

Előző: 

5+1 szuper tipp a hatékony sminkeltávolításhoz | GOOD LOOK DAILY Magazin

Pigmentfoltok, pattanás utáni foltok halványítása otthon, egyszerűen | GOOD LOOK DAILY MAGAZIN

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr9518327623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása