Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Napfoltok: ezt okozza az arcbőrrel a hosszútávú UV sugárzás | GOOD LOOK DAILY Magazin

Az UV-sugarak elősegítik a pigmentációs problémákat, mint például napfoltok, szeplők és egyenetlen bőrtónust okoz.

A napfolt, májfoltnak is nevezhető, különösen gyakori a világos bőrrel rendelkezők és a 40 év felettiek  körében. Nem jelentenek veszélyt az egészségre, de, ha megjelennek jobb velük bőrgyógyászhoz fordulni.

A bőr napozás során melanint termel, amely sötét színt ad a bőrnek, így próbálva megvédeni a sejteket az UV-sugarak káros hatásaitól. Ezt nevezzük barnulásnak. Amikor sok napfény éri a bőrt, a melanintermelés fokozódik, és ennek a leégés az eredménye.

A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg: https://goodlookdaily.com/2024/01/23/napfoltok-ezt-okozza-az-arcborrel-a-hosszutavu-uv-sugarzas-good-look-daily-magazin/

A világosabb bőrűek könnyen leégnek, mivel alapból kevesebb melanin-t termel a bőrük, ezért óvatosnak kell lenniük a napozással.

A napfoltok fokozatosan alakulnak ki, de erre hajlamos bőrűeknél, akár egyetlen leégés alkalmával is megjelenhetnek.

Talán úgy néz ki, hogy nem látszik, hogy a bőröd leégett valamikor többször is, de a sejtjeid emlékeznek rá. A mindennapos napsütés is hosszútávon nyomot hagy, ha nem használsz fényvédőt. Ezért nem elég csak napozáskor használni a naptejet vagy a fényvédőt.

A napfény okozta károk javítására léteznek kozmetikai kezelések, és otthoni rutinba beépíthető kozmetikai termékek is, mint például az AHA sav, vagy a C vitamin.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Ha hasznosnak találtad kövess Facebookon, és Instagram-on.

Kapcsolódó: A 3 legjobb szokás, amiért később hálás lesz a bőröd | GOOD LOOK DAILY Magazin

 Ezért fontos hidratálni a bőröd – 3 egyértelmű ok

Befolyásolja a genetika a pattanásokat? Itt az igazság.

 Dolgok, amiket tudnod kell a felnőttkori pattanásokról

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr7518309789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása