Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

3+1 tudományos érdekesség, amit nem tudtál a bőrápoló termékekről | GOOD LOOK DAILY Magazin

Nagyon sok arc és bőrápolási termékkel találkozunk életünkben, de sokszor nem tudjuk, hogy mekkora tudományos háttérrel rendelkeznek.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem 3+1 érdekességet, amit talán nem tudtál még néhány arcápoló termékről.

1. Hidratálókrémek nem csak vizet tartalmaznak, hanem segítik a bőr vízmegtartó képességét is, ilyenek a:

Humektánsok: olyan összetevők, mint a hialuronsav és glicerol, amelyek megkötik a vizet a bőrben.

Van további két típusa:

Emolliensek: az olajok és zsírok, a lipidréteg helyreállításában és megőrzésében számítanak.

Okkulzívek: zsíros anyagok, például vazelin, amelyek lezárják a nedvességet a bőrön, megakadályozva annak párolgását, ami szintén segíti a lipidréteget.

2. Baktériumokat, vírusokat, gombákat támogató arclemosók

Néhány arclemosó olyan összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik és támogathatják a bőr mikrobiomját, azaz a bőrön élő különböző baktériumok, vírusok, és gombákat.

Ezek elősegítik a bőr természetes egyensúlyát és ellenálló képességét a káros hatásokkal szemben. Ilyenek lehetnek a prebiotikumokat tartalmazó arclemosók.

3. A fényvédő termékek két fő típusa létezik: fizikai és kémiai

A fizikai fényvédők az ásványi részecskék a bőr felszínén maradnak, és fizikai gátat képeznek a napfény sugárzásának. A sugárzást visszaverik vagy elnyelik.

A cikk a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg, itt olvashatod tovább: https://goodlookdaily.com/2024/01/25/31-tudomanyos-erdekesseg-amit-nem-tudtal-a-borapolo-termekekrol-good-look-daily-magazin/

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr818311819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása