Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

A leghatékonyabb összetevők, így válassz kozmetikumot l GOOD LOOK DAILY Magazin

Ha tisztában vagyunk a kozmetikai összetevőkkel, akkor okosan tudjuk kiválasztani a megfelelő arcápolási termékeket.

Először is fontos letisztázni, hogy a terméken feltüntetett összetevőket INCI listának nevezik, és csökkenő sorrendbe vannak felsorolva hatóanyag tartalom szerint.

Pl. Ha az aqua a legelső, akkor azt tartalmazza a termék a legnagyobb mennyiségben. Ha az utolsó a például a benzyl alcohol, akkor abból van a legkevesebb.

Ha figyelembevesszük bőrünk specifikus igényeit, és a megfelelő összetevőket is ismerjük, a bőrre kifejtett hatása megfelelő lesz.

A hatékony összetevők listájára tartozik:

Hialuronsav: képes nagy mennyiségű vizet megkötni a sejtekben, ezáltal intenzív hidratációt biztosít a bőrnek.

A 2014-es tanulmány a “Topical Hyaluronic Acid” című cikkében kiemelte, hogy hialuronsav alkalmazása jelentős mértékben növeli a bőr hidratáltságát.

Ránctalanító hatása is van a 2019-es “The Clinical Efficacy and Safety of Hyaluronic Acid Injections for Sun-Aged Hands” tanulmány szerint a hialuronsav alkalmazása hatékonyan csökkenti a ráncokat, különösen a napsugárzásnak kitett területeken.

A retinol: erős bőrfiatalító hatása van. A 2015-ös “Retinoids in the treatment of skin aging: an overview of clinical efficacy and safety” című tanulmány kimutatta, hogy a retinoidok, mint a retinol, segíthetnek a bőr struktúrájának megújításában és a kollagéntermelés serkentésében, amelyek mind hozzájárulnak a bőr fiatalosabb megjelenéséhez.

C-vitamin: rendkívül erős antioxidáns, amely képes semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek a bőröregedés egyik fő kiváltó oka.

A 2012-es “Vitamin C in dermatology” című tanulmány bemutatja, hogy a C-vitamin hatékonyan védi a bőrt a káros szabad gyökök ellen, így segítve megelőzni a kollagén lebontását és a ráncok kialakulását.

Niacinamide: a 2011-es “The effect of niacinamide on reducing cutaneous pigmentation and suppression of melanosome transfer” tanulmány azt mutatja, hogy a niacinamide hatékonyan hozzájárul a pigmentfoltok halványításához és a bőr egyenletesebbé tételéhez.

Természetes vagy szintetikus összetevők?

A cikk a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg, ezen a linken tovább olvashatod: https://goodlookdaily.com/2024/01/26/a-leghatekonyabb-osszetevok-igy-valassz-kozmetikumot-l-good-look-daily-magazin/

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr1618311823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása