Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

4+1 dolog, ami segít a pattanásmentes bőr elérésében, akkor is, ha érzékeny a bőröd

Akkor mondhatod, hogy pattanásmentes a bőröd, ha pár hét eltelik úgy, hogy nem jelent meg újabb pattanásod.

Mivel a bőr folyamatos működésben van, az elkerülhetetlen, – ha hajlamos rá a bőröd – hogy soha ne legyen egyetlen pattanásod sem.

1. Megfelelő, személyre szabott rutin életkor szerint

Lemosó, fényvédő, hidratáló, hámlasztó, ezek nélkül nem lesz pattanásmentes bőröd, ha pattanásokra hajlamos vagy.

Ne feledd azt sem, hogy hámlasztani nem szabad hidratálás és fényvédelem nélkül. Mivel a bőröd védőrétegének egy részét eltávolítod, így nincs, ami megvédje az UV sugárzástól. A hámlasztás által okozott szárazságot pótolni kell.

Pattanásos bőr esetén nem csak a pattanások eltüntetésére kell figyelned, hanem a pattanás utáni foltokra is.

Használj speciális szérumokat vagy krémeket, amelyek halványítják ezeket, és segíthetnek egyenletesebb bőrtónust elérni.

Az sem mindegy, hogy milyen életkorban vannak pattanásaid. Ha 30 év alatti vagy, akkor másképp kell kezeld, mint azokat a pattanásaid, amik a 40-es éveid környékén jelennek meg.

2. Érzékeny bőr, és barrier védelem

Alapok nélkül nem tudsz építkezni. A barrier, más néven a bőr védőrétege, amelynek feladata a környezeti hatások, fertőzések és irritációk elleni védelem. Az egészséges barriernek például szüksége van hidratálásra.

Ha a barriered sérült, akkor a megfelelő egy ideális rutin mellett is is sérült marad, és rosszabb állapotba kerül a bőröd.

3. Belső, külső

A belső és külső tényezők amelyeket le kell tisztáznod, mielőtt nekiállsz a bőrápolásodnak.

Ha hormonális, belsőszervi problémádból adódóan vannak pattanásaid, azt nem fogod tudni kezelni külsőleg. 

Ha pedig egészségügyileg semmi olyan problémád nincs, ami kihatással van a bőrödre, akkor külső környezetedet tisztázd le. Érintkezel-e a hobbydból, vagy a munkahelyedből adódóan olyan tárgyakkal, vagy bőr irritáló összetevőkkel, amik szennyezik a bőrödet?

4. Kerüld a kísérletezéseket, ne vidd túlzásba

Felesleges egy külön arzenált tartani kozmetikai szerekből, amiket rendszertelenül, kedv szerint használsz. Egy következetes rutinod legyen, ne impulzív arcápoló légy. Azt használd, amire szüksége van a bőrödnek.

+1. Légy türelmes

A hatékony termékek nem is ígérnek azonnali változást, de nem azt jelenti, hogy ne éreznéd egy használat után, hogy ért-e valamit a hidratálókrém.

Az arcápolási termékekre ne úgy tekints, mint egy gyógyszer kúrára, hogy majd abbahagyod, és újra egészséges leszel.

A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg: https://goodlookdaily.com/2024/01/17/41-dolog-ami-segit-a-pattanasmentes-bor-elereseben-akkor-is-ha-erzekeny-a-borod/

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr5918306705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása