Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Arcápolás: természetes vagy kémiai kozmetikumok? Melyik jobb? | GOOD LOOK DAILY Magazin

A piacon két fő típusú termékcsoport található meg: a szintetikus és a természetes kozmetikumok.

A cikk elején megjegyezném, hogy nem minden kozmetikum természetes, amire rá van írva, hogy az. Csakis a BIO felirattal rendelkezők természetesek, a többi, amire hasonló értelmű kifejezések, rokonértelmű szavak vannak írva nem jelenti azt, hogy természetes összetételűek.

A szintetikus kozmetikumok kémiai összetételen alapulnak, melyeket laboratóriumokban állítanak elő. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak szintetikus illatanyagokat, tartósítószereket és más vegyi anyagokat.

A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg: https://goodlookdaily.com/  A cikk linkje: https://goodlookdaily.com/2024/01/27/arcapolas-termeszetes-vagy-kemiai-kozmetikumok-melyik-jobb-good-look-daily/

Az előállítási folyamat során alkalmazott vegyszerek és adalékanyagok potenciálisan irritálhatják a bőrt és allergiás reakciókat válthatnak ki.

Ettől még nem jelenti azt, hogy egy természetes összetevőket tartalmazó termék ne okozhatna kárt, például egy pirospaprikás BIO arckrém, ne irritálhatná az érzékeny bőrt, vagy okozna maradandó irritációt.

A természetes kozmetikumok alapanyagai növények, virágok, gyógynövények és más természetes nem laboratóriumi körülmények között feldolgozott, vagy előállított anyagok. Minimalizálják a vegyi anyagokat, és nem tartalmaznak mesterséges színezékeket, illatanyagokat vagy tartósítószereket.

Egyes szintetikus kozmetikumokban megtalálható mesterséges illatanyagok, tartósítószerek allergiás reakciókat válthatnak ki, különösen azok számára, akik érzékenyek erre.

Ilyen anyag például a formaldehid. A formaldehid karcinogénnek tekinthető, és irritációt okozhat, különösen a bőr érzékenyebb területein. Ezt tartósítószerként használják.

A kémiai kozmetikumokban található néhány összetevő valóban káros lehet, de fontos megjegyezni, hogy a tudatos és tájékozott döntéssel minimalizálhatók ezeknek a kockázatoknak a hatásai.

Ha pedig alkalmazzuk a tudásunkat, vagy kikérjük egy szakértő véleményét, akkor a kémiai kozmetikumokkal hatásosabb eredményt tudunk elérni, mivel ezek a probléma megoldására kifejlesztett anyagokat tartalmaznak.

A piac egyre inkább kínál olyan termékeket is, amelyek kifejezetten azoknak szólnak, akik érzékenyebbek az adott összetevőkre, így mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást.

Ugyanakkor a nem természetes kozmetikumokról beszélve felmerül a környezetszennyezés lehetősége is, a csomagolásukat is beleértve. Ezért egyre inkább figyelnek arra, hogy az új formulák és összetevők környezetbarátok legyenek. A zöld kémia előretörése azt jelenti, hogy olyan vegyi anyagokat alkalmaznak, amelyek kevésbé szennyezik a környezetet, miközben hatékonyak és biztonságosak a használók számára.

Draelos, Z. D. (2010). The ability of mild cleansers to reduce cutaneous irritation. Journal of the American Academy of Dermatology,

Meadows, T. (2009). Cosmetic allergy: incidence, diagnosis, and management. American Journal of Clinical Dermatology,

Ha hasznosnak találtad a cikket kövess Facebookon, és Instagram-on.

Kapcsolódó:

A leghatékonyabb összetevők, így válassz kozmetikumot l GOOD LOOK DAILY Magazin

3+1 tudományos érdekesség, amit nem tudtál a bőrápoló termékekről | GOOD LOOK DAILY Magazin

Arcápolás: ezeket érdemes a téli időben megtenni a bőrödért | GOOD LOOK DAILY Magazin

5 ősi kultúra, 5 meglepő szépség és bőrápolási szokása  | GOOD LOOK DAILY Magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr8818317359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása