Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

9 tudományos tény a bőrtípusokról | Hogyan ismerd fel? | GOOD LOOK DAILY Magazin

A bőrtípusod figyelembevétele segít abban, hogy személyre szabott bőrápolási rutint alakíts ki.

Először is vegyük át a bőrtípusokat:

1. Zsíros bőr

A zsíros bőr jellemzője, hogy fokozott faggyútermeléssel rendelkezik. Ennek eredményeként a bőr fényes, valamint hajlamos a pattanások és mitesszerek kialakulására.

2. Száraz bőr

A száraz bőr kevés faggyút termel, ami miatt száraz és érzékeny lehet. Ez a bőrtípus hajlamos a hámlásra, és a rugalmasság elvesztésére, valamint az apróbb ráncok kialakulására.

3. Kombinált bőr

A kombinált bőr jellemzője, hogy bizonyos területeken zsírosabb, míg más területeken szárazabb. Például a T-vonalon (homlok, orr, áll) zsírosabb lehet a bőr, míg az arc többi része szárazabb lehet.

4. Normál bőr

A normál bőrnek kiegyensúlyozott faggyútermelése van, ami miatt sima, hidratált és rugalmas. Ez a bőrtípus kevésbé hajlamos a pattanásokra vagy a bőrproblémákra.

    Jöjjenek a tudományos tények:

    1. A bőrtípusok a fagyútermelés mennyiség épülésére épülnek elsősorban.

    2. A bőrtípus idővel változhat, például az életkor és más tényezők hatására.

    3. A száraz bőrtípus nem vízhiányos, hanem zsírhiányos, így vizes alapú hidratálók nem fognak segíteni.

    4. Kombinált bőr: A T-zóna (homlok, orr és áll) gyakran zsírosabb, míg az arcbőr más területei inkább szárazak lehetnek.

    5. A zsíros bőr hajlamosabb lehet a mitesszerek és a pattanások kialakulására, mivel a faggyú és a baktériumok könnyebben megtelepedhetnek a pórusokban.

    6. A normál bőr ápolása a legegyszerűbb, de a megfelelő hidratálás, fényvédelem és tisztítás továbbra is fontos a bőr egészségének megőrzése érdekében.

    7. A bőrtípus genetikai örökségünk része is. A genetikai hajlam befolyásolhatja a bőr faggyútermelését, hidratáltságát is, ami meghatározza a bőrtípust.

    8. A hormonális változások befolyásolhatják a bőrünket, például serdülőkorban vagy a menopauza idején. A bőrtípusunk változhat az életkor előrehaladtával. Az öregedés során változik a faggyútermelés intenzitása is.

    9. Bizonyos gyógyszerek is hatással lehetnek a bőrünk állapotára.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr8018327643

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.

    Mindennapi kozmetika

    Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

    Friss topikok

    süti beállítások módosítása