Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Arcápolás: 3+1 tanács termékvásárláshoz, hogy csökkentsd a csalódás esélyét

Arcápoló terméket választani nem könnyű feladat, és hajlamosak vagyunk azt megvenni, ami másnak vált be. Az pedig nem biztos, hogy nekünk is be fog válni.

Fontos felismerni, hogy a bőrünk egyedi és változó, különböző bőrtípusokkal, bőrproblémákkal és érzékenységekkel.

A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg: https://goodlookdaily.com/2024/01/19/arcapolas-31-tanacs-termekvasarlashoz-hogy-csokkentsd-a-csalodas-eselyet/

1. Tisztázd le

A hangsúlyt először az alapokra helyezd, így ne a csoda pattanás eltüntető, ránctalanító krémmel kezdd, hanem fényvédelemmel, tisztítóval.

Emellett a specifikus bőrproblémák, mint például pattanások, pigmentációs problémák vagy érzékenység és a további szempontok megkövetelik a figyelembe vételt.

Ezekből sem mindegy, hogy melyiket vásárolod meg, hiszen bőrtípus, bőrprobléma szerint más és más fog beválni. A termékeken feltüntetik ezeket.

2. Olvass termékvéleményeket

Az online platformokon található termékvélemények és tapasztalatok hasznos információforrások lehetnek. Ugyanakkor ezeket is kezeld kritikusan, mivel más véleménye és más bőre, nem a tied.

A Krémmánia.hu weboldalon nagyon sok termékről kaphatsz olyan véleményeket, amelyeket a fogyasztók írtak ezekről.

Rengeteg terméknek megnézheted a pontos, megmagyarázott összetevő listáját is. Ha pedig itt nem találsz róla információt, a google-be beírva akár angolul szinte biztos, hogy találni fogsz.

3. Tesztelj

Sok drogériában van lehetőség kipróbálni a termékeket. Ha irritációra, bőrpírre hajlamos vagy, és félsz, hogy ne okozzon kellemetlenséget a termék, akkor a csuklódon, belső alkarodon próbáld ki. Teszterek kipróbálása az arc kisebb területein lehetővé teszik, hogy megfigyeld, hogyan reagál a bőröd a különböző formulákra, hatóanyagokra.

Ha ezt nem tudod kivitelezni, akkor is érdemes tesztelni a terméket otthon használat előtt, ha félsz, hogy nem fogja bírni a bőröd.

+1 Szakmai segítség kérése

Különösen fontos kozmetikus segítségét kérni, ha olyan specifikus bőrproblémákkal küzdesz, amelyek kozmetikai segítséget igényelnek.

A kozmetikusod tudni fogja egy bőrvizsgálat és egy előzetes beszélgetés után, hogy melyik terméket vagy termékcsaládot ajánlja neked.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr5618306685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása