Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Fél óra alatt kisimítja a ráncokat ez az otthoni arckezelés, egy kozmetikus ajánlásával
Nyomban látni fogod a változást

Eljön az a bizonyos kor, néha nem is sejtenénk milyen korán, csak a tükör szembesít minket a valósággal, hogy az élet tapasztalatának az aláírásai az arcunkra ékelődtek. Kozmetikus szemmel ezek a vonalakat úgy nevezném, hogy felszíni, rosszabb esetben mélyrétegű vízhiány, kollagéntermelés és bőrflóra felborulása.

Perdi Angéla vagyok, kozmetikus, és összeállítottam, egy öt lépéses otthoni fél órás arckezelést, ami kisimítja az apró vékony vonalakat, és segít megelőzni a mélyebb, besüllyedt ráncokat.

1. Tisztítás

A bőrünk egy kiválasztószerv, így minden meglátszik rajta, ha valamit fogyasztunk. A reggeli kávénk még nem okoz gondot, ha délutánra nem csúszik le belőle 3 vagy rémisztőbb esetben több. A kávé a szervezetünkből kihajtja a vizet, így dehidratációhoz vezet. Arckezelés előtt igyunk meg egy pohár vizet, hogy belsőleg is felfrissüljünk. és ezután következhet egy lemosó, ami nem tartalmaz alkoholt, színezéket, és lehetőleg nem habzik. A szappanokat is kerüljük.

2. Gőzölés, melegítés

Köztudott, hogy a kozmetikában a gőzölést arra használják, hogy a pórusok kitáguljanak és nyomkodni lehessen, amiken a testünk többi részén a verejték távozik, amíg az arcunk és a dekoltázsokon a faggyúmirigyekből származó faggyú is. A gőzölés ugyanakkor nem csak erre megoldás, hanem a bőr felpuhítására, és a hatóanyagok mélyebbre juttatására is. Egy lazább, maximum 5 perces meleg vizes, vagy nyugtató kamillateás gőzöléssel gőzöljünk, vagy  a kezelés előtt áztassunk be ne túl forró vízbe egy törölközőkendőt és pár percig hagyjuk az arcunkon. 

 

3. Radírozás

A bőrünkön lévő sejtek életünk során számtalanszor megújulnak. Sajnos a kor előrehaladtával ez a folyamat lelassul, és nem lesz olyan friss és feszes az arcunk. Hámlasztással ezt a folyamatot otthon felpörgethetjük, és segíthetünk a bőrünknek mesterségesen megújulni. Otthoni megoldásokból a legkíméletesebb az őrölt zabpehely  ha nincs kéznél drogériás arcradír, de a legjobb a boltokban kapható direkt arcradírozásra kapható termékek, hogy ne sértsük fel a bőrnek a külső védőrétegét. A házi kíméletes arcradírokat belekeverhetjük a kedvenc krémünkbe, vagy natúr növényi olajokba is. Majd 5-10 percen keresztül masszírozzuk az arcunkat, majd ismét tisztítsuk meg. 

 

 

4. Arcmasszázs

 Az arcmasszázs csodákat tehet a bőrünk vérkeringésével és üdeségével, mivel javul az izmok oxigén ellátása, és rugalmassága. A masszázzsal az izmaink visszanyerik rugalmasságukat, a legjobb, ha az arcmasszázst minél többször végzünk a rutinunkban. Végezzük a homloktól haladva az dekoltázsunk fele, de mindig kifele és felfele toljuk a bürünket. Próbáljunk az arcizmainkra gondolni és azokon végig haladni. Előszőr simításokkal, majd erősebb dörzsölésekre váltsunk. A masszázst természetes, bio olajokkal, vagy géles állagú nem irritáló összetevőjű krémekkel végezzük.

5. Befejező lépés

Megfelelő tisztítás után, hideg vízzel, vagy jégkockával töröljük át az arcunkat, hogy a pórusok bezáródjanak, és az arcunk kapjon egy egészséges edzést, amivel fokozódik a feszessége. 

+  A kedvenc hatóanyag

Kedvenc krémünkkel, amit ismerünk és ismerjük a hatását a bőrünkre most kenjünk fel, mivel többszörös hatását fogja most kifejteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr2818024994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása