Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

A szépség nem trendi - Platón is megmondta
Hogyan legyél szép?

20230113_211205_0000_2.jpgDivatok, és trendek az idő múlásával változnak, de menjünk vissza időszámításunk előttre pár száz évvel. Platón meghatározta, hogy az esztétikus szépséget, ami röviden annyit jelentett, hogy az arcvonások szimmetrikusak, és az arc harmóniában van. - Egyetértek vele, hiszen azóta sem lett divat a felemás szemöldök. 

1. Nem lehet definiálni

Egy rádióműsorban hallottam, hogy végeztek egy olyan kísérletet, ahol összeválogattak 1000 szép emberről 1000 portrét és mesterséges intelligenciával egy arcot szerkesztettek össze belőle. Az eredmény az lett, hogy nem lehetett rá mondani, hogy szép és azt sem, hogy nem. Sémára húzott arc volt. -  Kicsit, mint egy elcsépelt filter, csak ebben semmi különleges nem volt. Ha találkoztunk volna vele 3 nap múlva már azt sem tudnánk, hogy ki az.

2. A kor stílusa

Nagyon nehezen lehet meghatározni egy általános szépséget, mivel, ha trendik akarunk maradni a természeteshez hívek, néhány korban nem lehettünk volna igazán azok. Nem is kell nagyon visszamenni, pár tíz évvel ezelőtt a vékony szemöldökök világába.

Ha lenne minden korban klasszikus, akkor én személyesen azt képviselném, de valahogy úgy kell elképzelni az esztétikus szépet, hogy összegyúrjuk az összest, ami volt eddig, és, amire rájöttünk, hogy rossz, azt nem folytatjuk. Valahogy a szépségideál és a kozmetika is így próbál fejlődni, kisebb-hatalmasabb kilengésekkel.

3. Harmónia

 Hiába szép, divatos, ha nem áll jól, vagy nem téged képvisel. A harmóniáról fogok írni egy következő cikket, mivel az egyik legfontosabb és legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha nem figyelünk a harmóniára. Talán tapasztaltuk, hogy egy ruha nagyon tetszett, de, ahogy felvettük, mintha kicserélődött volna, annyira nem állt jól. Valahogy ilyen, hogy, ha tetszik a sötét szemöldök, de világos a hajunk, vagy fordítva. Erős kontúrvonalak, vagy egy hideg árnyalatú rúzs, meleg bőrtípusra. Vagy éppen az aktuális divattrendek. És igen, van akinek tényleg jól tud állni egy túlzottan vékony, vagy vastag szemöldök.

4. A szépség nem trendi

Nem trendi, sőt egy örök történelem és tudomány is, aminek a felettes művészetét, csak mi emberek érthetjük meg, mivel kifejezünk valamit. Ami nem a művészet része az ösztön, de most nem megyek bele a kék pávák világába... Végsősoron, ha már tudatosítjuk és értékeljük az esztétikát magunkon és magunk körül, akkor az egyszerűen szép.

 

Elérhetőségek Perdi Angéla:

Instagram: goodlook_borapolas

Facebook: GoodLook - Szépség és egészség - kozmetikai szalon

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr4418025654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása