Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

5 tea, amitől szebb lesz a bőröd - szinte ingyen van

perdi_angela_teak.jpgA bőrünk, legfőképpen az arcbőrünk kinézetében közrejátszik az, amit fogyasztunk, mivel a bőr egy kiválasztószerv, így, ami bent, az ugyanúgy kívül is megjelenik. Szokták mondani, - Az vagy, amit megeszel. A teákat évezredek óta használják az egészség és a szépség fenntartására. Perdi Angéla vagyok, kozmetikus, és ebben a cikkemben bemutatok öt teát, ami segít a szépség fenntartásában. Javítja a gyulladt bőrt, és segíti az öregedésgátlást. És bemutatom azt is, hogyan fogyaszd őket a mindennapokban.

Kamilla tea

A kamilla tea köztudottan nyugtató és gyulladáscsökkentő hatású. A kamilla tea jótékonyan hat a száraz, érzékeny bőrre is, mert segít enyhíteni a gyulladást és a bőrirritációt. A kamilla tea elkészítéséhez ajánlott hőmérséklet 90 Celsius fok. Ha túl forró vízzel készítjük el, az elpusztítja a kamillaolajat, és ha túl hideg vízzel készítjük, akkor nehezebben oldódnak fel a megfelelő anyagok. Ajánlott a megfelelő hőmérsékletű vizet önteni rá a kamillára, letakarni, majd várni 5-10 percet és csak azután fogyasztani.

Gyömbér tea

A gyömbértea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a bőrt az öregedés jeleitől. Serkenti  a vérkeringést, ami szintén javít a bőr állapotán és táplálja a bőrt. Tapasztalatból nem igazán érdemes este fogyasztani, mivel vérnyomásnövelő hatása van, így nehéz lesz tőle elaludni.

Az elkészítéséhez a legjobb mód, ha lereszeljük a megtisztított, vagy meghámozott gyömbért, forró vízben főzzük egy ideig, vagy felöntsük forró vízzel. Naponta 1-2 csészével érdemes fogyasztani.

Cickafark

A cickafark tea köztudottan a női problémák kezelésére nyújtott megoldást régen, és a mai napig alkalmazzák menstruációs problémáknál. Gyulladáscsökkentő hatása miatt jól kombinálható kamillateával.

A cickafarkot forrázzuk le, és hagyjuk állni pár percig. Utána napi 1-2 csészével fogyaszthatunk belőle, legalább 2 hétig.

Körömvirág tea

Bőrápoló készítményeknek fontos összetevője. Felgyorsítja a sebgyógyulást és és stimulálja a kollagénképződést. Egyaránt jótékony hatása van a pattanásokra és az öregedésre. 

A körömvirágteát hasonlóan főzzük, mint a kamillateát. A vizet forralás után öntjük rá a teára, és mielőtt leszűrjük várunk vele legalább 10 percet. Napi 2-3 csésze ajánlott.

Rooibos tea, vagyis vörös földirekettye

Egy igazán egzotikus teafajta, Dél-Afrikában terem, ahol nagyon régóta kedvelik és fogyasztják kedvező íze és jótékony hatásai miatt. Ha nem tudod meginni ízesítés nélkül a teákat, akkor ez a tea ajánlott, mivel cukor nélkül is édes íze van. Az antioxidáns tartalma nagyon magas, 50%-al meghaladja a zöld teában lévő antioxidáns mennyiséget. Mivel javítja az emésztést, így a bőrünkre is kedvező hatással lesz.

Ha szokásos ételek fogyasztásától tapasztalsz pattanásokat amikben található például a glutén és laktóz, akkor ez a tea kiváló lehet számodra.

 

Fontos tudnivaló: egyes teáknak a felsoroltak közül vannak ellenjavallataik, és az egészségünk érdekében figyeljünk ezekre és egy teakúra megkezdése előtt kérjük ki háziorvosunknak a véleményét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr1018028928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása