Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

4 pattanástípus, amit TILOS kinyomni
Többet árthatsz vele

 

perdi_angela.jpg

 

A pattanások a bőr egyik leggyakoribb látható és zavaró problémája. A pattanások kinyomása vonzó és egyben könnyű módja is, hogy megszabaduljunk tőlünk, de ez nem jó megoldás. Ebben a cikkben részletesen fogok foglalkozni ezekkel a pattanásokkal, és okaival, hogy miért ne nyomjuk ki . Ezek mélyen fekvő pattanások, és ha kinyomjuk őket akkor fájdalmasak, vérezhetnek és hegesedést okoznak. A problémán úgysem javíthatunk, mivel egy már kialakult állapotról van szó, és azzal nem segítünk, ha szétnyomjuk őket, mivel csak egy súlyosabb állapotot érünk el vele, és a tudomány jelenlegi állása szerint nincs olyan otthoni kinyomási módszer, amivel ezeket a pattanások ellehet tüntetni. Ha otthoni arcápolás, vagy kozmetikai kezelés nem segít rajtuk, akkor érdemes szakorvoshoz fordulni.

Nodularis pattanás

How To Identify And Treat Nodular Acne? – SkinKraft

A kép forrása 

Az ilyen pattanások a bőr mélyebb rétegeiben vannak jelen, a tünetekkel lehet foglalkozni, de, ha nem érünk el vele változást, akkor a felszíni kezelés nem lesz elég, és javasolt felkeresni egy bőrgyógyászt aki gyógyszereket, vagy kezelést írhat fel. 

 

Gennyes pattanás

Post-acne, scars and red festering pimples on the face of a young woman. concept of skin problems and harmonic failure.

A kép forrása

Ez a pattanás az eltömődött pórusok, és túlzott faggyútermelés tünete. Kinyomni felesleges, mivel a kialakult gennyes duzzanatot csak szétnyomjuk és a válaszreakció még több genny lesz. Ha ilyen pattanásod van érdemes figyelmet fordítani a megfelelő bőrápolási rutinodra és életmódodra. Légy türelmes és pár nap múlva nyoma sem lesz. Kinyomása duzzanatot, máshol megjelenő gennyes pattanásokat okoz.

 

Pustula

 

Pustule: Causes, treatments, and home remedies

A kép forrása 

Ez a pattanásfajtát a baktériumok, faggyútermelés és a pórusokat az elhalt hámsejtek tömítik el. Ezt a pattanást is lehet kezelni, erről majd egy másik cikkben fogok írni, de nyomkodni semmiképp sem szabad. Az oka annak, hogy megtelik gennyel, hogy a szervezet megpróbálja megölni a benne található bacilusokat. Megfelelő kezeléssel, de akár bőrápolás is elég, ez a pattanásfajta is eltűnik magától. 

 

Cisztás pattanás

What Is Cystic Acne — And How Do You Treat It? – SLMD Skincare by Sandra  Lee, M.D. - Dr. Pimple Popper

Kép forrása 

Ez a pattanásfajta az, ami kinyomása után hegek fognak képződni, ez mellett pedig komoly hegek is képződhetnek. A probléma általában örökletes, és, ha a bőrápolási szükséges lépéseket megtettük, és akkor is jelen vannak, akkor érdemes bőrgyógyászhoz fordulni. 

 

Vannak olyan aknék, amiket megfelelő körülmények között magunk is kinyomhatunk, de érdemesebb kozmetikushoz fordulni velük.

Elérhetőségek Perdi Angéla kozmetikus:

  • Instagram: @goodlook_arcapolas
  • Facebook: GoodLook - Szépség és egészség - kozmetikai szalon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr10018029874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása