Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

3+1 dolog, amire ezentúl figyelj az arcápolásodnál, ha még nem tetted

Ebben a cikkben szó lesz a Pareto elvről, a termékek sorrendjéről, a többször kevesebbet mondásról, és az egészségről.

A következőkben felsorolok 3+1 dolgot, amikre többen nem figyelnek az arcápolási rutinjukban.

A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg: https://goodlookdaily.com/2024/01/18/31-dolog-amire-ezentul-figyelj-az-arcapolasodnal-ha-meg-nem-tetted/

1. A 80/20 -as szabály, a Pareto elv

A 80/20-as szabály kifejezését általánosan használják több dologra is. ”A Pareto-elv, más néven a 80–20 szabály kimondja, hogy számos jelenség esetén a következmények 80%-a az okok mindössze 20%-ára vezethető vissza.”

Az arcápolásban ezt a tanácsot úgy értelmezheted, hogy 80% kell legyen az arcápolás, amit otthon végzel, és 20% amit a kozmetikusod végez.

2. Rossz sorrendben viszed fel a termékeket

Ahhoz, hogy minden termék megfelelően fejtse ki a hatását megfelelő sorrendben kell felvinni. Vagy egyáltalán nem lehet kombinálni őket, esetleg egy kicsit várni kell míg az előző jobban beszívódik.

Először mindig a tisztítás, majd a szérumok, utána a hidratálás és a fényvédelem következik. Fontos mindig elolvasni a terméken található utasítást, ugyanis fel kell legyen tüntetve.

3. Többször kevesebbet

Mivel az arcápolásban leginkább a megelőzésen van a hangsúly, így fontos a bőrnek, hogy mindennap hozzájusson a megfelelő hatóanyagokhoz.

Ha heti párszor használsz valamilyen terméket, vagy maszkot az nagyon jó, de a többi napon is tartsd a rutinod, mivel az egyensúly felborul.

+1 Egészség

A pattanások hátterében számos tényező állhat, beleértve az egészségügyi problémákat is.

Az egészséges étkezés, a rendszeres testmozgás és az elegendő alvás, közvetlen hatással van a bőröd állapotára.

Ha egészégügyi problémára gyanakszol ne félj kérni orvosi segítséget, mivel az egészséged a legfontosabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr718306693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása