Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Befolyásolja a genetika a pattanásokat? Itt az igazság. | GOOD LOOK DAILY Magazin

Találtam egy tanulmányt a Journal of Investigative Dermatology oldalán, ahol az Egyesült Királyságban élő ikreket toboroztak egy kérdőív kitöltésére egy médiakampány keretén belül.

A több mint 400 ikerpár bevonásával végzett tanulmány kimutatta, hogy a pattanások 81%-a genetikai tényezőkre vezethető vissza.

A tanulmányban ezek az adatok szerepeltek:

  • Az aknés ikrek 47%-ának legalább egy ikertestvére volt pattanásos. Ezzel szemben a pattanásos ikrek mindössze 15%-a mondta azt, hogy van egy másik testvére, de nem ikertestvére, aki pattanásos, vagy az volt. Ebből arra következtethetünk, hogy a genetikai tényezők dominálnak az okok között.
  • A pattanásos ikrek negyede számolt be arról, hogy az egyik vagy mindkét szülőjük pattanásos volt, a nem pattanásos ikrek szülei pedig mindössze 4%-a mondta azt, hogy a szülei pattanásosak voltak.
  • Végül az akne tovább örökődését is tanulmányozták, az aknés ikrek 41%-ának volt egy vagy több gyermeke, akinek szintén volt pattanása. A pattanásos ikrek mindössze 17%-ának volt gyermeke, akik szenvedtek ettől az állapottól.

A tanulmányt itt megtalálod: https://www.jidonline.org/article/S0022-202X(15)30101-9/fulltext

Sajnos a tanulmányból levonható az, hogy a pattanásokra való hajlam örökölhető. Ezért érdemes megkérdezni a szüleidet, és további felmenőidet, hogy nekik volt-e pattanásuk,

Ugyanakkor nem azt jelenti, hogy, ha a pattanásra való hajlamot örökölted, hogy akkor neked is pattanásos lesz a bőröd. Nyilvánvalóan függ a pattanás súlyosságától, de egy pattanásokra hajlamos bőr is lehet mentes pattanásoktól egy megfelelő rutinnal. Azt se felejtsd, hogy 19%-a a pattanásoknak nem genetikai okra vezethető vissza.

A megfelelő táplálkozás, hidratálás, fényvédelem mind olyan tényezők, amelyek jelentősen hozzájárulnak a bőr egészségéhez és megjelenéséhez.

Erre adottak a faggyútermelés szabályozó termékek, és olyan termékek, amelyek nem tömítik el a pórusokat, hanem segítik is azok tisztulását.

Ha úgy érzed, hogy nem tudod kezelésbe venni ezeket, akkor érdemes szakemberre bízni, hogy ő adjon neked segítséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr1418309801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása