Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Miért fontos egyensúlyban tartani a bőrünk pH-ját? +5 tipp

A bőrünk pH-ja a leggyakrabban  4,7 és 5,75 között van. A legtöbb szépségápolási termék pH-ját nézve káros, mert eltávolítja a bőr természetes védelmét.  Ha ez az egyensúly felborul, a bőrünk kiszáradhat, viszketni kezdhet. A sav-bázis egyensúlyának megtartása nagyon fontos a bőrünk számára, hogy jól nézzen ki és jól érezze magát. A felborult pH érték károsítja a bőr külső rétegét és ez olyan problémákhoz is vezethet, mint a rosacea, amit jobb megelőzni, mert a kezelése hosszú időbe telik. 

Azok, akik úgy döntenek, hogy kipróbálják a bőrük sav-bázis egyensúlyának megtartását, észre fogják venni, hogy a bőrük jobban néz ki. Itt van 5 tipp, ami segít, hogy ne boruljon fel a bőröd pH-ja.

  1. Használj olyan tisztítót, ami beleesik az arcbőr pH értékébe: A legtöbb tisztítónak nem megfelelő a pH-ja, ami a bőrünk sav-bázis egyensúlyát felboríthatja. Érdemes olyan tisztítót választani, amely pH-semleges és a bőrünk pH-ját alkalmazza.

  2. Kerüld a túl sok hámlasztást: A túl sok hámlasztás a bőrünk sav-bázis egyensúlyát felboríthatja. Érdemes egy hetente egyszer hámlasztani a bőrünket, hogy eltávolítsuk a halott hámsejteket, és a bőrünk sav-bázis egyensúlyát megtartsuk.

  3. Kerüld a túl sok klórozott vízben való fürdést.
  4. Kerüljük a túl sok alkoholt tartalmazó termékeket.
  5. Bőrbarát termékek, vagy olyan termékek használata, amik segítik a bőr védőrétegét.

 

Elérhetőségek:

Facebook

Instagram20230123_190338_0000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr3818032620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása