Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Elfelejtetted a fényvédőt? Baj, de így kezeld.

 

Lassan vége a nyárnak, remélem, hogy fényvédő nélkül az ablakot sem nyitottad ki, de, ha olvasod ezt a cikket, akkor gyanítom, hogy nem így van. Megbocsájtható, de a bőröd nem így gondolja. A cikk elején jelezném, hogy az év további részében ez ne legyen így, még, ha nem is annyira túl erős a napsütés az UV sugárzás dolgozik.

A napégés kellemetlen tud lenni, de ami fontosabb, hogy a  napsugárzás következtében károsodnak a bőrsejtjeid és az epidermális sejtjeidben található DNS. Amikor leégsz és kipirul a bőröd, az valójában a bőröd védelmi reakciója, hogy tápanyagokat szállítson a sérült részre. Ilyenkor a legfontosabb a fokozott védelem, hogy a sérült bőrt ne károsítsd tovább.

Ezt egyszeri elfelejtett fényvédő használata miatt is megtörténhet, de fokozatosan is, ha nem éri túl sok napsütés, de a bőröd érzékeny erre. 

 Ha már ez megtörtént a sejtjeid örökké emlékezni fognak erre, akár emlékeztetni is, ha újra fényvédő nélkül tartózkodsz a napon.

 Ezek után a legfontosabb változtatás, hogy minél jobban el tudd tüntetni a látszólagos maradandó károsodásokat, hogy a bőrápolási rutinodat érzékeny bőrre formáld át. Hogy milyen is ez a rutin?

 Először is, ahogyan az előbb említettem a fényvédő legyen mindennek a teteje és az i-re a pont. Másodsorban a termékek, amivel az arctisztításaid végzed, ne tartalmazzanak irritáló összetevőket, például parfüm, alkohol. Olyanokra essen a választásod, amik a bőröd pH egyensúlyát tartsák rendben. Hidratálj, akár a fényvédőd is tartalmazzon hidratálót.

 Otthon semmi esetre se kísérletezz erős hámlasztási módszerekkel, és a bőrradírokat is kerüld el. Ha pirosabbak lettek a pattanásaid, vagy az utánuk maradt hegek, ne véletlenszerűen válassz rá termékeket, mert ronthatnak a helyzeten, a hosszútávú rutinra figyelj, és ne felejts el felkeresni egy kozmetikust, hogy személyesen a segítségedre legyen. 

20230123_190338_0000.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr7618214305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása