Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Szauna a szép arcbőrért - így csináld

 

A szaunázás az egyik legjobb méregtelenítő folyamat, aminek nem csak télen érezhetjük a jótékony hatásait. Szaunázás közben hasonlóan reagál a bőrünk, mint egy fárasztó edzés után. A szívünk több vért pumpál az ereinkbe, és így tápanyagokat juttat el az arcbőrünkbe is, ez mellett izzadunk, ami a méreganyagokat segíti távozni.

 

  Néhány szabály, hogy a szaunázás megfelelő legyen az arcodnak:

 

1.Hidratálás

A szauna kiszárít, mivel izzadsz így vizet veszítesz,  ezért szaunázás előtt és után elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás. Mindig legyen nálad legalább 1 liter víz, mivel a kiszáradás fejfájást, szédülést is előidézhet.  

2. Arctisztítás

Szaunázás előtt fontos megtisztítani az arcot, mivel a pórusok kitágulnak, így a szennyeződések amik az arcodon voltak a szaunázás közben bejuthatnak a pórusaidon keresztül. Ezért érdemes megfelelően megtisztítani az arcot például az aznap rákerült portól, vagy azoktól a szennyeződésektől, amik rá kerültek, ha hozzáért valamihez az arcod. Nem beszélve a sminkről, és a rajta lévő krémektől.

3. Szennyeződések letisztítása

Szaunázás után ajánlott tusolni és ismét fókuszt helyezni az arctisztításra, mivel faggyú, baktériumok és só kerül az arcra, ami a pórusokon keresztül távozott izzadás közben. Mivel ezek visszakerülhetnek, átkerülnek az arc másik részeire.

4. Hideg fürdő

A hideg vízbe merülés, vagy egy hideg zuhany azért fontos, hogy a pórusok visszanyerjék eredeti állapotukat, és a test is visszanyerje a nyugalmi állapotát. Ajánlott várni pár percet a szauna után, hogy ne érje hirtelen sokk a testet. Amennyiben ez a része megterhelő neked, egy megfelelő hidegebb hőmérsékletű tusolás is elegendő. 

5. Ellenjavallatok

Nem ajánlott a szaunázás, ha rosacea-d van, vagy bármilyen orvosi ellenjavallat miatt nem ajánlott. 

 

A szaunázásnak még több előnyös tulajdonsága van, az mellett, hogy megszabadulsz a méreganyagoktól megnyugtat és ellazít, ami szintén hozzájárul az arcbőr egészséges kinézetéhez. Ez mellett pedig sok olyan élettani hatása van, ami más szempontból járul hozza az egészségedhez.

 

Köszönöm, hogy elolvastad.20230123_190338_0000.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr4818215005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása