Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

10+2 ok, amiért elveszti a bőröd a hidratáltságát és vízhiányos lesz. Talán nem is gondolnád

Szinte mindannyian ismerjük a hidratálók, a fényvédők fontosságát de mit tehetünk akkor, ha a száraz bőrünk ennek ellenére is?

Ugyanannyira fontos ismerni azokat a dolgokat amelyekkel nem teszünk jót a bőrünknek, mint azokat amikkel védjük és ápoljuk.

Egy-egy apró változtatás az arcápolásban kulcsszerepet játszhat a hidratált és egészséges arcbőr visszanyerésében.

A cikk eredetileg a goodlookdaily.com jelent meg. 

  1. Szájhigiéniai termékek: bizonyos fogkrémek és szájvizek tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek kiszáríthatják a bőrt az arc körül.
  2. Higiéniai termékek túlzott használata: a tusfürdő vagy testápoló alkalmazása károsíthatja a bőr lipidrétegét, ami kiszáradáshoz vezet.
  3. Túlzott mértékű arctisztítás: azok, akik többször naponta tisztítják az arcukat, hajlamosak lehetnek a bőr természetes olajainak eltávolítására és a kiszáradásra. Két arctisztításnál nincs szükséged többre, ha az életmódod nem követeli meg, de lehet, hogy elég egyszeri is.
  4. Reggeli futás vagy séta a hidegben: a korai reggeli futás vagy séta, a hideg levegővel való érintkezés miatt száríthatja az arcbőrt. Használj hidratálót az arcodon, vagy védd a hidegtől.
  5. Káros kémiai anyagokkal, vagy a párájával való érintkezés: például háztartási tisztítószerek vagy erős vegyszerek használata.
  6. Nem megfelelő vízfogyasztás: talán megiszod a napi 2 liter minimum vizet, de nem következetesen. Túl gyorsan iszod meg egy részét, és nem egyenletesen felosztva a nap folyamán.
  7. Az évszakok miatt: az évszakváltozás hatással lehet a bőröd hidratáltságára. A hideg téli időjárás szárazabb bőrt eredményezhet. Próbálj alkalmazkodni az évszakokhoz megváltoztatva a bőrápolási rutinodat.
  8. Páratartalom: a száraz levegő is kiszárítja az arcbőrt. Használj párásítót, különösen télen, amikor a fűtés miatt a levegő szárazabb lehet. Olvasd el a párásítóról írt cikkem: PÁRÁSÍTÓ, EGYSZERŰ MEGOLDÁS A HIDRATÁLT ARCBŐRÉRT
  9. Gyógyszerek mellékhatásai: bizonyos gyógyszerek mellékhatásai között szerepelhet a bőrszárazság.
  10. Vízben töltött idő: hosszabb ideig tartó fürdés vagy úszás, különösen klórozott vízben, száríthatja az arcbőrt. Egyensúlyozd ezt jó minőségű hidratálókkal. Olvasd el, hogy: Jelek, hogy rossz minőségű termékkel van dolgod.
  11. Helytelen sminkeltávolítás: ha nem távolítod el alaposan a sminket, a bőrödön maradó maradék hosszútávon károsítja a barriert és szárítja az arcbőrt.
  12. Hiány az étrendben: A túlzottan alacsony zsírtartalmú étrend vagy a bizonyos esszenciális zsírsavak, vitaminok, rostok hiánya száraz bőrt eredményezhet.

Olvasd el: Sminkecsetek, szivacsok, VESZÉLYES baktérium táptalajok.

Kövess és oszd meg ismerőseiddel a cikkeket Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr5018300689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása