Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Ezért fontos hidratálni a bőröd – 3 egyértelmű ok | GOOD LOOK DAILY Magazin

A hidratáció alapvető elem a bőr optimális működéséhez.

A rendszeres hidratálás nem csupán esztétikai kérdés – a megfelelő hidratáció kulcsfontosságú az egészséges bőrfunkciók megatartásához.

Felsorolok 3 egyszerű okot, amiért érdemes hidratálni és hidratáltan tartani a bőrödet.

1. Mert kiszárad

Jogosan merül fel a gondolat, hogy egy egészséges bőrt miért kell hidratálni. A külső tényezők, amelyek körül vesznek bennünket, gyakran nem ideálisak a bőr hidratáltságának megőrzéséhez. A hideg levegő és a fűtött beltéri levegő például szárító hatású lehet.

2. Szebb lesz

A hidratált bőr kevésbé hajlamos a gyulladásokra és irritációkra. Ez különösen fontos az érzékeny bőrű egyének vagy azok számára, akik hajlamosak a bőrproblémákra, pattanásokra. Ha zsíros a bőröd attól még szüksége van hidratálásra.

3. Korai öregedés

A dehidratált bőr valóban látszólag öregebbnek tűnhet, mivel a vízhiány számos olyan hatást gyakorol a bőrre, amelyek hozzájárulnak az öregedés jeleinek fokozódásához. A vízhiány csökkentheti a bőr ragyogását és fényességét, így a bőr fakó és matt megjelenést kaphat, ami öregítő hatást eredményez.

Ugyanakkor nem elég, csak víz alapú hidratálókkal hidratálni, mert a cél a tartós hidratáció fenntartása, amihez olyan hatóanyagok szükségesek, amelyek megtartsák a vizet.

A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg, olvasd el ott: https://goodlookdaily.com/2024/01/22/ezert-fontos-hidratalni-a-borodet-3-egyertelmu-ok/

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr7418309797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása