Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

A bőröd: 5 érdekesség, amit talán eddig még nem is tudtál róla

A bőröd a legnagyobb szerved, nem csupán egy külső réteg; ez egy összetett, érzékeny szerv, amely a külvilággal való folyamatos kölcsönhatásban áll.

Ebben a cikkben bemutatok 5 általam kiválasztott érdekességet a bőrről, amelyekről talán nem halottál még.

A cikk eredetileg a GOOD LOOK DAILY Magazinban jelent meg: https://goodlookdaily.com/2024/01/18/a-borod-5-erdekesseg-amit-talan-eddig-meg-nem-is-tudtal-rola/

1. A bőröd külső rétege 28 naponként megújul, és évente körülbelül 9 kiló elhalt hámsejttől szabadul meg. Egy átlagos ember 70 éves korára körülbelül 48 kg bőrt veszít el

2. Percenként 30-40 ezer bőrsejtet veszítesz el.

3. A száraz bőr nem csak kozmetikai probléma, hanem növeli a baktériumok, vírusok, gombák által okozott fertőzés kockázatát.

4. Az idő előtti öregedésben a napsugárzás 90%-ban tud felelős lenni.

5. A legvastagabb a lábadon bőröd (1,4 mm), a legvékonyabb a szemhéjadon (0,2 mm), ezért jelentkezik ott előbb az öregedés.

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr6518306699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása