Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Pigmentfoltok, pattanás utáni foltok halványítása otthon, egyszerűen | GOOD LOOK DAILY MAGAZIN

A pigmentfoltok akkor jelennek meg, amikor a melanin túltermelődik. A napfény , hormonális változások, genetikai tényezők és az öregedés mind hozzájárulhatnak a pigmentfoltok kialakulásához.

Az UV-sugárzás fokozza a melanin termelését, ami a barnulást is okozza. A napozás vagy szoláriumozás után gyakran kialakulnak pigmentfoltok.

A genetika szintén befolyásolja, hogy ki mennyire hajlamos a pigmentfoltokra.

A hiperpigmentáció akkor következik be, amikor a gyógyuló bőrsejtek túlzott mennyiségű melanint termelnek.

A cikk eredetileg a https://goodlookdaily.com/ jelent meg, a cikk linkje: https://goodlookdaily.com/2024/01/31/pigmentfoltok-pattanas-utani-foltok-halvanyitasa-otthon-egyszeruen-good-look-daily-magazin/

Pattanások következtében a pigmenttermelés fokozódhat, és a bőr több melanint termelhet a normálisnál. Ez vezet a sötétebb vagy vöröses foltok kialakulásához, amelyek még hónapokkal a pattanások eltünése után is láthatók maradnak.

A pattanások utáni foltok kezelésére több lehetőség létezik. A foltok idővel maguktól is halványodnak, de számos hatékony kozmetikai kezelés és otthoni gyógymód is segíthet a foltok elhalványításában.

AHA sav és C-vitamin tartalmú termékeket használva például segíthetünk a bőrsejtek regenerációjában és a pigmentfoltok csökkentésében. Azonban fontos, hogy türelemmel járjunk el, mivel a folyamat időigényes. Körülbelül 3-6 hét.

Sötétebb bőrön a C vitamin kevésbé bevált, ezért inkább a niacinamide javasolt. A niacinamide sötét és világos bőrön is kiválóan működik.

Vannak azonban olyan pattanás utáni foltok, amik nem maradnak ott hosszútávon, ezeket egy üveglappal tesztelheted, úgy, hogy enyhén rányomod a bőrfelületre, és, ha a folt nem látszik, akkor pár nap, maximum héten belül magától el fog tűnni.

Fontos az is, hogy ne téveszd össze a pigmentfoltokat egy éppen aktív gyulladással, és, hogy aktív gyulladásból ne alakuljanak ki pigmentfoltjaid. Ezért a gyulladt pattanásokat ne nyomd ki, mivel nem a kinyomásuk fog a gyógyulásukhoz vezetni.

Ne felejtsd, hogy ahhoz, hogy a pigmentfoltok eltűnjenek a bőrödnek regenerálódnia kell, így ez időbe telik. Mivel a fő okozója a legtöbb esetben az UV sugárzás ezért fontos a mindennapi fényvédelem, és el se kezdj bármilyen kezelést a fényvédelem nélkül.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Ha hasznosnak találtad a cikket kövess Facebookon, és Instagram-on.

Kapcsolódó:

Arcápolás: természetes vagy kémiai kozmetikumok? Melyik jobb? | GOOD LOOK DAILY Magazin

A leghatékonyabb összetevők, így válassz kozmetikumot l GOOD LOOK DAILY Magazin

3+1 tudományos érdekesség, amit nem tudtál a bőrápoló termékekről | GOOD LOOK DAILY Magazin

Arcápolás: ezeket érdemes a téli időben megtenni a bőrödért | GOOD LOOK DAILY Magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr5018317361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása