Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

5+1 szuper tipp a hatékony sminkeltávolításhoz | GOOD LOOK DAILY Magazin

Ahhoz, hogy a bőrünk regenerálódhasson éjszaka, elengedhetetlen, hogy a sminket alaposan eltávolítsuk.

Ebben a cikkben összegyűjtöttem 5+1 hatékony tippet a smink eltávolításához, amelyekkel nemcsak gyorsan és hatékonyak távolíthatjuk el a sminket, hanem elősegítjük a bőr megfelelő állapotát.

Ha nem távolítjuk el a sminket, könnyen alakulnak ki elzáródott pórusok és gyulladt pattanások. Ez mellett elősegítjük a bőr rugalmasságának elvesztését, ami korai ráncokhoz vezet.

Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a szemkörnyéki terület különösen érzékeny és az ottani smink hozzájárulhat a szem begyulladásához, a szempillák károsodásához.

1. Langyos víz

Mindig használj langyos vizet a sminkeltávolításhoz. A forró víz kiszáríthatja a bőrt, míg a hideg víz nehezebben oldja a sminket.

2. Olajos sminkeltávolító

Az olajos sminkeltávolítók hatékonyan oldják fel a sminket, beleértve a vízálló szempillaspirált és a szemhéjpúdert is. Az olajok képesek felszakítani a smink részecskéit, így könnyedén lemoshatóvá válnak.

Nem szükséges erőteljes dörzsölés, mivel az olajos sminkeltávolítók segítenek a sminknek azonnal “leolvasztani”, minimalizálva a szemterülettel való érintkezést. Két arclemosóval átitatott vattakorongot tartsd a szemeden körülbelül egy fél percet.

Olajos lemosó után használj víz alapú lemosót is.

3. Hidratálj vissza

Ha száraz, vagy vízhiányos a bőröd, akkor lemosás után tapasztalhatod, hogy feszül a bőröd. Ez nem a tisztaságnak a jele, hanem a szárazságnak. Így a visszahidratálás elengedhetetlen, ha még mindig száraznak találod ajánlott kíméletesebb arclemosóra váltani, és kerülni a micellás vizet.

4. Légy alapos

A hajtöveknél, és a szempillák tövében is figyelj az alapos tisztításra. Ahhoz, hogy a hajtöveknél alapos tudj lenni ajánlott hajpántot, vagy direkt erre a célra készült kozmetikai fejpántot használnod.

5. Megfelelő sminkeltávolító

Egyes arclemosók csak arctisztításra alkalmasak, de a sminket nem távolítják el, oldják fel. A micellás víz egy hatékony megoldás a smink eltávolítására, de vannak más, például olajos lemosók is, amik megfelelnek.

+Természetes szempillaspirál használata

Ha nem szeretsz pár percnél több időt tölteni a smink eltávolításával, akkor, ha nem érzed szükségét ne vízálló szempillaspirált használj. Hiszen azt a legnehezebb eltávolítani, és nem minden tisztító távolítsa el megfelelően.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Ha hasznosnak találtad a cikket kövess Facebookon, és Instagram-on.

Előző: Pigmentfoltok, pattanás utáni foltok halványítása otthon, egyszerűen | GOOD LOOK DAILY MAGAZIN

Előző:

FanniMoz – Amerikában élő magyar youtuber, az amerikai szépségápolási szokásokról | INTERJÚ | GOOD LOOK DAILY Magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr7718327619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása