Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

5 tudományos, meglepő tény a pattanásokról, amiket eddig még nem tudtál | GOOD LOOK DAILY Magazin

Ebben a cikkben 10 meglepő és fontos tudományos tényt fogunk megvizsgálni a pattanásokról.

A pattanások leggyakrabban akkor alakulnak ki, amikor a faggyúmirigyek kivezető csatornái, vagyis a pórusok elzáródnak. Ennek eredményeként a faggyú és az elhalt bőrsejtek felhalmozódnak a pórusokban, és kedvező környezetet teremtenek a baktériumok elszaporodásához. Amikor a baktériumok megtelepednek a pórusokban, az immunrendszer aktiválódik, és a gyulladásos válaszreakciók indulnak be.

1. A pattanások színe az elhalt bőrsejtek, a faggyú és a gyulladásos folyamatok miatt változhat. A fehér pattanásokban a faggyú és az elhalt bőrsejtek dominálnak, míg a vörös pattanások a gyulladás következtében alakulnak ki, ami miatt a bőr vörös vagy duzzadt lehet.

2. A kinyomott pattanásokból származó faggyú és genny baktériumokat tartalmaz. Ha a baktériumok tovább terjednek a környező bőrfelületekre, újabb pattanások kialakulásához vezethetnek.

3. A pattanások kinyomása károsíthatja a környező szöveteket és kötőszöveteket. Ez hegek és hegesedés kialakulásához vezethet, amelyek hosszú távon megmaradhatnak a bőrön.

+1. A faggyú egy lipid (zsír) alapú váladék, amelyet a faggyúmirigyek termelnek. A faggyú azért termelődik, hogy megvédje a bőrt a kiszáradástól és a káros külső hatásoktól, de túlzott termelése a pórusok elzáródásához vezethet.

Köszönöm, hogy elolvastad.

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr7918327641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása