Mindennapi kozmetika

Perdi Angéla kozmetikus

Így ápold otthon szakszerűen a szemkörnyéked – szarkalábak és szem alatti karikák | GOOD LOOK DAILY Magazin

A szemkörnyék körüli bőrben kevesebb faggyúmirigy található, amelyek felelősek a bőr zsírosodásáért és hidratálásáért. Ennek eredményeként a szemkörnyék bőre hajlamosabb a szárazságra.

A szemkörnyék bőre rendkívül érzékeny lehet a külső irritáló tényezőkre, például a napsugárzásra.

A szemkörnyék bőre hajlamos a puffadásra és a sötét karikák kialakulására, ami gyakran a fáradtság és a stressz jele.

Ennek egyik oka lehet a bőr alatti vérellátás csökkenése és a folyadék visszatartása a szemkörnyék területén.

A megfelelő hidratáció, alvás és szemkörnyékápolás segíthet csökkenteni ezeket a problémákat és friss megjelenést biztosítani a szemkörnyéknek.

Hialuronsav

Ez egy nagyon hatékony hidratáló összetevő, amely segít megtartani a bőr hidratáltságát. A szemkörnyék bőre különösen hajlamos a kiszáradásra, ezért a hialuronsav használata segíthet csökkenteni a vízhiányt és ezáltal finomítani a ráncokat.

Koffein

Na, nem az, amit megiszunk, hanem a koffeinos szérumok, illetve koffeint tartalmazó szemkörnyákápoló termékek. A koffein segíthet csökkenteni a szemkörnyék duzzanatát és puffadását, valamint javíthatja a vérkeringést a bőr alatt.

Ezeket a hatóanyagokat könnyen be lehet építeni a szemkörnyékápolási rutinba otthoni használatra is.

Például szemkörnyékápoló krémek, szérumok vagy gélek formájában könnyen beszerezhetők, és rendszeres használatukkal javíthatják a szemkörnyék bőrének állapotát és megjelenését.

Akár egy reggeli, vagy esti rutin része, maximális hatást érhetünk el a szemkörnyékünk ápolásában.

A megfelelő alvás fontos szerepet játszik a bőr egészségében és megjelenésében, különösen a szemkörnyék területén. Erről készültek kutatások, de úgy hiszem mindenki tapasztalta már.

Ennek oka részben az, hogy az alvás hiánya növelheti a kortizol nevű stresszhormon szintjét, ami gyulladást és folyadékvisszatartást okozhat a szemkörnyék területén.

Köszönöm, hogy elolvastad.

Ha hasznosnak találtad a cikket kövess Facebookon, és Instagram-on.

A bejegyzés trackback címe:

https://perdiangelakozmetikus.blog.hu/api/trackback/id/tr8118327629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mindennapi kozmetika

Kozmetikai tanácsok, és kozmetikai kezelések. A blogom célja olyan tanácsokat adni az olvasóimnak és a vendégeimnek, amikkel bővíthetik a tudásukat.

Friss topikok

süti beállítások módosítása